Hindeloopen

Het lijkt wel ineens te verrijzen uit het vrijwel verlaten, maar tegelijk toch zo idyllische omliggende landschap. Het maakt het bijzondere stadje Hindeloopen alleen maar nog bijzonderder.

Je hoeft geen kenner te zijn om het meteen te zien: het kustplaatsje Hindeloopen houdt er een heel eigen, zeg maar gerust unieke stijl en cultuur op na. De smalle straatjes hartje stad nemen je in een handomdraai mee naar een andere wereld. Een wereld van Hindelooper klederdracht en de befaamde, met name door de bijna overdadig rijke bloemmotieven, zo typisch eigen Hindelooper schilderkunst.

Hindeloopen is één van de Friese elf steden. En ook al had het geen haven, stond het lange tijd te boek als een belangrijke Hanzestad én vissersplaats. lees-meer

Plaatsen in de buurt

Lemmer

De Poort van Friesland, zo wordt het genoemd en dat is het met recht, Lemmer....

Stavoren

Het bestaat, liefde op het eerste gezicht. Kijk maar naar Stavoren. Eén blik, grote kans...

Schokland

Tot 1942 was het een eiland in de Zuiderzee. Sindsdien is het ingepolderd in de...

De vele monumenten onderstrepen de rijke historie van Hindeloopen. Toonbeeld daarvan is het Hidde Nijland Museum in het stadhuis. Zodra je daar over de drempel stapt, ben je terug in de 18e eeuw. Omgeven door een unieke collectie Hindelooper meubelen, kleding, gebruiks- en siervoorwerpen uit die tijd.
Daarnaast biedt het museum letterlijk en figuurlijk schatten aan informatie over de lokale geschiedenis. Waarin de visserij en de scheepvaart in brede(re) zin natuurlijk belangrijke rollen hebben gespeeld.
Over die scheepvaart gesproken… Als je door Hindeloopen wandelt, kunnen ze je niet ontgaan: de vele huizen met op hun gevel een anker. Wat zo’n anker betekent? Dat het huis in kwestie toebehoorde aan een kapitein.

Los van historie opsnuiven is het in Hindeloopen en omgeving ook genieten van strand en water (om te zwemmen, te surfen, te vissen of gewoon lekker te wandelen) en van smakelijk eten en drinken in een diversiteit aan barretjes en restaurantjes.

Ons aanbod
Edam

IJsselmeer sportief [6-20] - 6 dgn

Speciaal voor de sportieve fietsers Hollands meest bijzondere en populaire fietstocht rond het IJsselmeer. Rustige...

Enkhuizen

IJsselmeer zonder dijk [6-01] - 6 dgn

Een Tour d'IJsselmeer snoepend van twee walletjes, fietsend en varend, want de Hollander van weleer...

Amsterdam

Rond het IJsselmeer, incl Amsterdam zonder afsluitdijk 8 dgn [8-001]

Vanuit Huizen fiets je een prachtige route langs de oevers van de voormalige Zuiderzee (IJsselmeer)....